Tietotekniikka-alaan liittyvät asiat ovat elantoni ja merkittävin harrastukseni. Sydäntäni lähellä on kuitenkin myös perinteinen käsillä tekeminen ja tällä sivulla esittelen joitakin kätteni tuotoksia. Tähän mennessä se on tarkoittanut neulontaa, käpyilyä ja kirjontaa. Mieluusti harrastaisin myös puu- tai metallitöitä, mutta niitä varten tarvittaisiin verstas, jonka rakentaminen kaupunkiasuntoon on joltiseltaankin haasteellista.

Neuleita

Kirjotumput

Kirjotumppukäsinukke

Novitan Isoveli Color langasta. Nämä ovat ensimmäiset tekemäni tumput. Tumpuissa on italialaisittain aloitettu ranneresori, peukalokiila ja käytössä huonoksi ideaksi osoittautunut kärkikavennus, joka on päätelty silmukoimalla. Kärkikavennus näyttää kauniilta kuvissa, mutta kääntyy käytössä epämukavasti täysin poikittain.

Alunperin aloitin tekemään langasta sormikkaita, joihin piti tulla kämmenselkään neljä palmikkoa, jotka jatkuisivat kunkin sormen päähän. Työ oli jäissä useamman vuoden ja lopulta huomasin myös merkittävää purkamista vaativan virheen sekä sen, että lanka on aivan liian paksua sormikkaisiin. Purkamisen aikoihin olin myös huomannut tarvitsevani ennemmin tumput kuin sormikkaat, joten sormikkaista tulikin tumput.

Kuvat kirjotumpuista otti Marja Vastamäki.